Het unieke aan het Smurfit Kappa Benelux traineeship | Werken bij Smurfit Kappa

Het unieke aan het Smurfit Kappa Benelux traineeship

Smurfit Kappa's Benelux traineeship is een tweejarig traject waarbij je 3 of 4 rotaties zult doorlopen. Tijdens deze opdrachten maak je een steile leercurve door.  Het doel van het traineeship is om jou maximaal te ondersteunen in jouw persoonlijke & professionele ontwikkeling om je zodoende klaar te stomen voor een mooie functie, in lijn met jouw ambities, binnen Smurfit Kappa. Het traineeship is dan ook kleinschalig opgezet. 

Samen met een handvol andere trainees (4 – 8 per jaar) doorloop je het programma. Op deze manier wordt je zo goed mogelijk begeleid en is er veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Daarnaast bieden we veel vrijheid in de invulling van opdrachten, wij hanteren geen vooraf vastgestelde carrièrepaden. Wij vragen niet voor niets,
where will YOU take us?

De opdrachten vinden plaats op verschillende locaties in Nederland en/of België. Je kiest voor één van de 3 tracks: Operations & Supply Chain of Sales. In de basis is de opzet voor de tracks gelijk. Je volgt allemaal dezelfde interne & externe trainingen. Echter, je kiest ervoor om je te specialiseren in één van de vakgebieden. De Management track bestaat uit een mix van opdrachten in verschillende disciplines, waarbij je kennis opdoet over de gehele breedte van de organisatie. Het doel van het traineeship is om jou maximaal te ondersteunen in jouw persoonlijke & professionele ontwikkeling om je zodoende klaar te stomen voor een mooie functie, in lijn met jouw ambities, binnen Smurfit Kappa.

 

Operations & Supply Chain
Operations & Supply Chain is een essentieel onderdeel binnen Smurfit Kappa. Het is een uitdagend traject omdat je zult werken aan continue verbetering binnen de integrated supply chain en de vele aspecten van onze producten.

Cornel: "Als Smurfit Kappa willen wij elke klant tijdig en volledig kunnen beleveren, zelfs de operators in de fabriek zijn hier elke dag actief mee bezig. Tijdens mijn opdracht heb ik veel geleerd over de unieke samenwerking binnen een van de productiefaciliteiten van Smurfit Kappa en zorg gedragen voor het optimaliseren van de leverbetrouwbaarheid. Een uitdagende opdracht waarbij ik veel van zowel de klant als de productie heb meegekregen, een heel dynamisch werkveld!"

Jelmer: "Het einddoel van mijn opdracht was een algehele rendementsverbetering op vouwplak gebied. Dit hield in dat ik keek naar de capaciteit, productiviteit, technische maakbaarheid, uitbesteding, automatisering of eventuele uitbreiding van het machinepark."

Sales
De Sales track laat je in aanraking komen met klanten uit verschillende industrieën. Je zult veel meekrijgen van de innovatie in de papier- en kartonindustrie en samen met de klant op zoek gaan naar de toegevoegde waarde van onze producten.

Dirk:  "Tijdens mijn Sales opdracht ben ik aan de slag gegaan met het onderscheidend vermogen van onze producten en het vinden van nieuwe product/marktcombinaties. Het adresseren van synergie tussen de kracht van de klant en Smurfit Kappa is een interessant proces waarbij ik veel essentiële soft skills verder heb kunnen ontwikkelen. Het is een heel dynamisch werkveld waar ook trends een belangrijke rol spelen, en je met klanten meedenkt, hen uitdaagt en innoveert!"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persoonlijke ontwikkeling
Tijdens het traineeship vinden wij persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Daarom zul je gedurende deze 2 jaar zeker 10% van je tijd aan jouw persoonlijke ontwikkeling besteden. Je zult samen met de andere trainees diverse interne en externe trainingen volgen. Veel van de trainingen worden verzorgd door YSE, een organisatie dat zich focust op de coaching en training van jong talent. Voorbeelden van trainingen zijn beïnvloeden en inspireren, projectvaardigheden, en Lean Six Sigma Green Belt. Naast interne en externe trainingen word je intensief begeleid door je leidinggevende, een Talent Manager en in het 2e jaar krijg je support van een senior mentor.

Wat bieden wij

  • Een uitdagend programma waarin jij de vrijheid hebt je eigen route te bepalen en een stijle leercurve zult doormaken.
  • Dynamisch en afwisselend werk bij een internationale organisatie met duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel
  • Persoonlijke aandacht zowel bij Smurfit Kappa als bij YSE
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Rens over zijn persoonlijke ontwikkeling:

files.name_label

''Na mijn studie ging ik op zoek naar een startersfunctie met veel vrijheid en mogelijkheden voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het Smurfit Kappa Traineeship paste hier perfect bij. Naast de diversiteit aan trainingen heeft Smurfit Kappa mij de kans gegeven om te werken aan uiteenlopende vraagstukken. Ik ben gestart met een Sustainability opdracht welke heeft geleid tot een reductie van onze CO2 uitstoot. De opdracht was verspreid over alle productielocaties in de Benelux waardoor ik een breed netwerk heb opgebouwd. Hier heb ik nog elke dag veel profijt van. Elk van mijn andere opdrachten vonden plaats bij vaste productielocaties en hadden betrekking op diverse afdelingen. Hierdoor heb ik in 2 jaar een breed scala aan competenties kunnen ontwikkelen.''

Maak een Jobalert

Wil je automatisch bericht als wij in 2021 weer trainees gaan werven?

Maak een Jobalert