Laat jij je ook inpakken door de verrassende wereld van papier en karton? | Werken bij Smurfit Kappa

Laat jij je ook inpakken door de verrassende wereld van papier en karton?

Vorige zomer was het moment daar, de studententijd zat erop en met diploma op zak tijd voor het werkende leven! Wat een moeilijke keuze vond ik dat, hoe bepaal je nu waar je graag als eerste aan de slag gaat om jezelf verder te ontwikkelen? Tijdens mijn studie heb ik vaak de internationale werkomgeving opgezocht en veel interesse ontwikkelt voor coördineren, supply chain management en duurzaamheid. Een internationaal productiebedrijf leek me wel wat, het liefst vanuit een natuurproduct en met een hands-on mentaliteit. Dit kwam ik tegen bij Smurfit Kappa, waar ik aangenaam werd verrast door de innovatieve wereld van papier en karton, met die ogenschijnlijk simpele dozen. Sinds december 2018 ben ik een trotse Smurfit Kappa Benelux trainee, waar ik jullie graag meer over vertel!

De veelzijdigheid van het bedrijf en het traineeprogramma maakt dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Iedere dag werk ik met veel enthousiaste collega's die veel passie hebben voor onze producten en in sommige gevallen ook al tientallen jaren voor Smurfit Kappa werken. Het leuke hieraan is dat het inspireert wanneer zij kennis over deze ambacht delen. Het benadrukt dat er zoveel meer schuilgaat achter de dozen die je elke dag tegenkomt zonder te realiseren wat daaraan vooraf is gegaan! Daarnaast zet Smurfit Kappa zich als internationale werkgever en wereldleider in papier- en kartonnenverpakkingen in om continue te verbeteren. Dit geldt in alle stations van de value chain, van het beheren van eigen bossen, papier- en kartonfabrieken, en ontwikkeling van de workforce. Het intrigeert me dat zo'n groot bedrijf als dit hier op dagelijkse basis veel nadruk op legt en ook veel ruimte voor biedt. 

Bodine1.jpg

Bodine.jpg

Bodine2.jpg

Als trainees binnen Smurfit Kappa Benelux leren we in twee jaar tijd veel kanten van de business kennen omdat we bezig zijn met strategische opdrachten op verschillende locaties. Zo heb ik mij in de eerste zes maanden verdiept in het optimaliseren van voorraadniveaus en met collega's een werkproces ontwikkelt om zo gezamenlijk deze niveaus verder te onderzoeken en waarborgen, met als doel de klant beter van dienst te kunnen zijn. In mijn tweede en huidige opdracht zet ik mij in voor Better Planet Packaging op het Global Experience Center op Schiphol. Een compleet andere werkomgeving, waar ik in plaats van dagelijks bezig te zijn met productie, mij nu inzet voor de strategie van onze circulaire toekomstvisie en projecten help ontwikkelen om deze visie te kunnen bereiken. In de eerste 8 maanden van mijn carrière had ik niet gedacht al aan zoveel diverse aspecten in de business te zijn blootgesteld, wat me alleen maar meer nieuwsgierig maakt naar wat nog komen gaat!

Smurfit Kappa is een bedrijf met een ondernemersspirit, waar we graag aanpakken en ook kritisch zijn op ons eigen werk. Het is een omgeving waar je van alles kunt aangrijpen en mega veel kunt leren, zowel intern door collega's als bijvoorbeeld tijdens externe trainingen. De link die we in het traineeship hebben naar YSE, waar we onze trainingen volgen, is een hele waardevolle toevoeging. Hoe leuk dat je niet alleen een netwerk binnen Smurfit Kappa opbouwt, maar ook daarbuiten en gezamenlijk veel leert van elkaar en leuke activiteiten meemaakt! 

Spreekt jou dit aan, en kijk je ernaar uit jezelf uit te dagen in deze uitdagende omgeving?
Laat het me weten via bodine.daams@smurfitkappa.nl, dan praten we verder! 
 

Date 18-07-2019 Category Blogs

Maak een Jobalert

Wil je automatisch bericht als wij in 2021 weer trainees gaan werven?

Maak een Jobalert